Gdpr och integritetspolicy

Cookieinformation

Enligt lagen om elektronisk information måste besökare på en webbplats för privatlivets skull informeras om användningen av kakor (cookies). Informationen i cookien kan användas för att följa användarens surfning. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär ska sparas på din dator för att ge åtkomst till olika funktioner. Du kan ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information finns på Europeiska kommissionens webbplats.

1. Personuppgifter

Genom att handla hos Spökpodden eller använda webbplatsen och de tillgängliga applikationerna och funktionerna, eller skickar ett e-postmeddelande accepterar du vår policy för dataskydd och vår behandling av dina personuppgifter. Vi skyddar din personliga integritet och samlar inte in mer information än nödvändigt för att behandla din beställning eller besvara dina frågor. Vi säljer eller vidarebefordrar aldrig din information till tredje part utan rättslig grund.

Spökpodden ansvarar för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Din personliga information behandlas av oss för att kunna hantera din beställning och i de tillfällen då du ville ha nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen till dina individuella behov.

Nedan följer en sammanfattning av hur vi, i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR), lagrar och behandlar dina uppgifter

1.1 Vad är en personlig information?

Personlig information är all information som kan kopplas direkt eller indirekt till en levande person

1.2 Vilka samlar vi in personuppgifter från?

Alla som frivilligt kontaktar Spokpodden.se via webbplatsen, e-post och via våra digitala formulär, med en fråga eller synpunkter spokpodden-affärer eller erbjudanden på spökpodden.se

1.3 Vilken information lagrar vi?

För att kunna hantera din beställning och svara på frågor relaterade till din beställning (kundservice) lagrar vi ditt förnamn och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, IP-adress och inköpshistorik.

Din information lagras så länge vi har en rättslig grund för att behandla din information, till exempel för att uppfylla avtalet mellan oss eller för att uppfylla en juridisk skyldighet enligt till exempel bokföringslagen.

1.4 Rättslig grund

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att slutföra avtalet med dig.

Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick görs efter ditt godkännande.

1.5.1 Betalningsleverantör

Vid köp delas information med vår betalningsleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Om du väljer att betala med faktura eller efteråt sparas också betalningsleverantörens personliga identitetsnummer. Informationen sparas för att genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.

Betalningsleverantörerna (betaltjänster) som vi använder är: Stripe.

För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalningsmetod måste vi dela en del av din personliga information med Klarna, t.ex. kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna avgöra om du kan använda deras betalningsmetoder och skräddarsy betalningsmetoder till dig.

Du kan hitta mer information om stripe här. Användningen av denna information regleras i enlighet med tillämplig lag om dataskydd och stripe dataskyddspolicy.

1.5.2 Fraktbolag

För att leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn och adressinformation för leverans. E-postadress och / eller mobilnummer kan också delas med fraktbolaget för avisering.

De fraktbolag vi arbetar med är: Postnord,

1.5.3 Nyhetsbrev

Om du har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevleverantör. Detta är för att hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden för marknadsföringsändamål.

Vi använder Mailchimp för att skicka ut nyhetsbrev.

1.5.4 Valutakonverterare

Genom att använda vår webbplats accepterar du (besökaren) att tillåta tredje parter att behandla din IP-adress för att bestämma din plats för valutakonvertering. Du samtycker också till att ha den valutan lagrad i en sessionscookie i din webbläsare (en tillfällig cookie som automatiskt tas bort när du stänger din webbläsare). Vi gör detta för att den valda valutan ska förbli vald och konsekvent när vi surfar på vår webbplats så att priserna kan konvertera till din (besökarens) lokala valuta.

Vi använder BEST Currency Converter, en applikation utvecklad och licensierad av Grizzly Apps SRL.

1.5.5 E-post och kontaktformulär

Om du skickar ett e-postmeddelande och kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Din personliga information behandlas av oss för att kunna hantera din fråga och i de tillfällen när du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen till dina individuella behov.

Den e-posttjänst vi använder är Gmail av Google. Läs Googles sekretesspolicy för mer information om vad som lagras https://policies.google.com/privacy

Rätt till att få tillgång till dina personuppgifter.

Du har rätt att få ett utdrag av all information som handlar om dig från oss. Informationen levereras i så fall elektroniskt i ett läsbart format.

Rätt till korrigering
Du har rätt att be oss att uppdatera felaktig information eller ta bort felaktig information.

Rätten att glömmas
Du kan när som helst begära att informationen om dig raderas. Det finns få undantag från rätten att radera, till exempel om det ska behållas eftersom vi måste uppfylla en juridisk skyldighet (till exempel enligt redovisningslagen).

Ansvarig för dataskydd

Spökpodden.se  ansvarar för lagring och bearbetning av personuppgifter i onlinebutiken och ser till att reglerna följs.

Vi skyddar din personliga information

Vi använder industristandarder som SSL / TLS och envägs hash-algoritmer för att säkert lagra, bearbeta och kommunicera känslig information som personlig information och lösenord.

Vi använder Mozello vår e-handelsplattform. Mozello SIA

Vem är den person som ansvarar för personuppgifter (PuA)?

Spökpodden.se

Vem är personuppgiftsassistenten (PuB)?

Mozello Mozello SIA

0
Spökpodden är en intervju-poddcast med mediala och oculta gäster & övernaturliga berättelser

 .